Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2012-12-16

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Bild på Pauls julsenap

  Pauls senap

  18.12.2012Recept
  Det kan vara svårt att köpa gå bort-presenter i juletid. Att göra själv och ge bort är alltid en hjärtlig och uppskattad julgåva. Senap är universiellt och kan dessutom användas hela året.
 • Johanna Ahlskog bakar pepparkakor

  Pepparkaksformar av bleckplåt

  14.12.2012Strömsö
  Johanna Ahlskog fick celebert besök av bleckplåtsmästare Krister Vidgren. Tillsammans tillverkade de pepparkaksformar av bleckplåt. Ritningen föreställde den kända Strömsöstjärnan som också pryder Strömsös flagga.
 • Bild på Pauls julsenap

  Äppelsenap

  14.12.2012Recept
  Det här är en lite mildare senap med mycket syra och fräschör. Den passar bra som motvikt till julbordets söta inslag och påminner lite mera om en fransk senap.
 • Mysig brasa

  Glesa granar och hemgjorda facklor

  14.12.2012Strömsö
  Om du har oturen att få försäljarens sista gran med tjock stam och få grenar har Jim ett bra tips för hur du tätar till den. Jim visar också hur du gör traditionella marschaller av vedklabbar.
 • Strömsöverandan i vinterskrud

  Strömsöverandan i vinterskrud

  13.12.2012Strömsö
  Verandan dekorerad inför vintern, härligt ombonad med granrisgirlanger, mossbollar, fantasigranar, skinnfällar - samla lite material från naturen, tillverka lite olika dekorationer och slutresultatet är en inbjudande mysig vinterterass!
 • Utekuddar av naturmaterial

  Utekuddar av naturmaterial

  13.12.2012Strömsö
  Du kommer väl ihåg mormors finkuddar – konstfärdigt tillverkade och absolut inte tänkta för användning det var inspirationen för våra utekuddar av naturmaterial!
 • Det första ljuset är tänt i kransen

  Adventskrans 2012

  11.12.2012Strömsö
  Adventskransen har sitt ursprung i Tyskland – som så många andra av våra jultraditioner t.ex julgranen! I medlet av 1800-talet började man använda en krans gjord av granris med fyra ljus – ett för varje söndag i advent. Adventskransen har ännu längre anor, men vet att redan på 1500-talet använde man vagnshjul upphängda i taket med fyra ljus.
 • Blinier

  Örtte

  02.12.2012Recept
  Egentligen är det ju synd att vi skickar efter en massa teer från Kina och Indien när vi har så många goda örter att göra te av här hemma. Av det som växer i trädgården kan man enkelt göra en blandning som blir ett både vackert och gott vardagste.

Del av serien