Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2013-04-07

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Jims hyllmoduler i Strömsvillans sal

  Jims hyllmoduler

  09.04.2013Bygga och bo
  Jim snickrar ihop en hylla till salen. Hyllan av furu består av flera moduler i olika storlekar. Här är beskrivningen på den största modulen á 700x700 mm. Den limmades och skruvades ihop och betsades till sist.
 • Åsas och Jonathans dörrmattor.

  Två dörrmattor

  08.04.2013Hobby och hantverk
  Två dörrmattor, två olika material och tekniker. Åsa planerade två dörrmattor som kan vara fina att sätta vid ingångarna då våren är i antågande. Till sin hjälp för förverkligandet fick hon Strömsös programledare Jonathan. Det här är en sysselsättning som är riktigt rolig att göra tillsammans med någon så passa på och ordna en dag i goda vänners lag med
 • forsränning i Kitkajoki, Oulanka nationalpark.

  Testa på forsränning i Oulanka - det rinnande vattnets nationalpark

  08.04.2013Strömsö
  Oulanka är en av Finlands populäraste nationalparker. Speciellt känd är vandringsleden Karhunkierros. Nationalparken lämpar sig även utmärkt för paddling och forsränning.
 • Ugnsbakad braxen som kräver mycket smör.

  Smörbakad braxen

  08.04.2013Recept
  Fisk och smör, det är en oslagbar kombination. Baka av en saftig filé av braxen i ugnen med, ja, rätt mycket smör, då blir det gott ser ni!
 • Johannas hemlagade lim

  Kaseinlim (lim av mjölk)

  08.04.20131Hobby och hantverk
  Ibland kan det hända att limmet tar slut mitt i processen. Då kan man göra ett eget effektivt papperslim av mjölk, ett kaseinlim. Det är både roligt och enkelt. Det passar för papper och pyssel med lättare trä.

Del av serien