Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2014-03-30

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • en halverad citron

  Använd hela citronen - gör skrubb och te av skalet

  28.03.20144Strömsö
  Citronskal är alldeles för nyttiga för att kastas bort. Alexandra visar vad man kan göra med citronskalen - en härlig stimulerande citronskrubb och två uppiggande teer.
 • Jims utomhuslampa i metall lyser upp på Strömsö

  Utomhuslampa i metall

  28.03.20142Strömsö
  Det går en stig runt Strömsö området. Längs den har vi gjort en del informationsskyltar med text som berättar om livet på Strömsö förr och nu. Där stigen börjar, invid porten framför verandan, finns en större skylt med information om hur stigen går, om när programmet Strömsö började göras och så vidare. Området runt skylten är ganska mörkt och den behövde lysas upp.
 • Byxor i velour med långa muddar, fickor och många finesser

  Sy själv mjuka byxor i velour

  28.03.20141Strömsö
  Det roliga med att sy byxor själv är att man kan trixa och sy finesser och dekorationer som inte finns på färdigt köpta byxor i butiken, t.ex genom att göra extra långa muddar som kan vikas dubbla. Har man en overlock- eller coverlock maskin kan man naturligtvis använda dem men det går lika bra med en vanlig symaskin som har åtminstone någon form av töjbar söm.
 • Lee syr gröna tights av stretchigt material

  Sy byxor själv - tights av stretchigt material

  28.03.2014Strömsö
  Byxor kan se ut på oändligt många olika sätt men grunden är densamma och om man börjar med något riktigt enkelt så kan man sedan variera och avancera så mycket man vill. Ett par enkla tights utan mudd har en bakdel och en framdel som klipps till i önskat tyg t ex mjuk trikå.
 • Owe och Camilla gör ett halvautomatiskt bevattningssytem

  Bevattning

  27.03.2014Trädgård
  Ett växthus fyllt med egenhändigt odlade tomater, gurkor och paprikor är något som många längtar efter. Men odlingarna kräver daglig eftersyn, vädringsluckorna skall öppnas på morgonen och stängas till kvällen, plantorna vattnas – i bästa fall flere gånger om dagen.
 • Raw citroncheesecake med chokladbotten

  Raw citroncheesecake med chokladbotten

  26.03.2014Recept
  Vilka dofter - och vilka underbara, rena smaker! Raw food är snabb, rolig och färggrann matlagning. Ingen ugn, ingen spis, istället använder vi bara fräscha ekologiska råvaror, mixer och kyl. En härlig citronkaka med proteinrika nötter, varsågod och njut.
 • Raw zucchinipasta med tomatsås och pesto

  Raw zucchinipasta med tomatsås och pesto

  26.03.2014Recept
  Vilka dofter - och vilka underbara, rena smaker! Ingen ugn, ingen spis, bara fräscha ekologiska råvaror, mixer och kyl. Systrarna Rosanna och Maria Lundström tillreder en matig pastarätt med smak av tomat och avokado

Del av serien