Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö - 2014-04-13

Titta & lyssna på Arenan

Avsnittet är inte tillgängligt. Du kan däremot titta på senaste avsnitt från samma serie.
 • Påskhönor i honeycomb papper

  Höna i honeycombpapper

  11.04.2014Strömsö
  Påsken närmar sig och då passar det bra med några fluffiga hönor! Camilla använder sig av s.k honeycombpapper för att göra fina påskdekorationer i form av hönor och ägg. Enkelt och roligt!
 • Lökblommor i styroxhalvor

  Lökblommor i styroxhalvor

  10.04.2014Strömsö
  Ägg och gula narcisser är väl något som vi alla förknippar med påskfirandet! Gör din egen variant av äggskal med hjälp av en styroxboll-halva, lite fjädrar eller annat som täckmaterial och plantera sen i det färdiga äggskalet härliga vårlökar – narcisser, tulpaner, krokus och pärlhyacinter. Snabbt, enkelt och framför allt – roligt!
 • Ägg färgade med naturliga råvaror

  Färga ägg med naturliga råvaror

  08.04.20142Strömsö
  Giftfria, ätbara färger kan man enkelt få till i härliga nyanser av sådant man hittar hemma i köket. Och ska man äta de ägg man färgat till påsk så vill man ju inte få i sig en massa onödiga kemikalier. Så köp ekologiska råvaror och experimentera med årets äggfärgning!
 • Hönsfrikassé med kryddiga korngryn och grönsaker

  Hönsfrikassé med kryddiga korngryn och grönsaker

  08.04.2014Recept
  Frikassé är en blond gryta som passar ypperligt att göra på höna. Med en myckenhet av läckra grönsaker blir det här en varm och god huvudrätt som känns fräsch och modern.
 • Tröjan som Lee sytt har dekorerats med en rolig bläckfisk på ryggen

  Sy egna kläder 3: Tröja i trikå

  07.04.2014Strömsö
  Barntröjor i trikå är roliga att sy eftersom det behövs så lite tyg och då kan man passa på och kombinera de sista bitarna från andra projekt och skapa unika tröjor som man inte hittar i butiken. Grunden för hur man syr en tröja är densamma oberoende av storlek. Följ anvisningarna i tidningen, syordningen varierar något beroende på om tröjan t ex har raglanärmar eller vanliga.

Del av serien