Receptet har ursprungligen "paua" som huvudingrediens. Benämningen är ett samlingsnamn använt av maori på Nya Zeeland för tre olika sorters musslor. Havsöronen har fått sitt namn av det böjda skalet.
Nej, vi ska inte paketera vattenånga och solsken, det är ett delikat knyte av regnbågsöring det är frågan om. En verklig havets skatt med mynta och lime.
Det här är inte det snabbaste eller enklaste receptet, men kan sitta perfekt för middagsbjudningen med flera hungriga gäster då du vill bjuda på något lite extra.
Bender och Mark lämnar havets skatter för en stund och bjuder på den här spanskinspirerade steken med smak av bl.a. apelsin, körsbärstomat och rödvinsvinäger.
Mark och Bender fortsätter på det spanska temat med paella på kani, chorizokorv och kräftor. Med andra ord ingrediensplock av det bästa från olika kulinariska områden.
Om det blir över kött från Marks och Benders hjortstek och paella kan man av restbuitarna tillreda denna goda och matiga paj med smak av rödvin. Går förstås bra att göra den helt skilt för sig också.
Om man tröttnat på standardversionen av coq au vin kan man gärna prova på denna kycklingterrin med vittvin. Rätter för sin egen distinkta smak förutom av vinet även av kycklinglever och svamp.
En fräsch och god fiskrätt tillredd i marinad med vittvin. En tagine är en traditionell afrikansk tvådelad lergryta med ett tjockt stadigt botten och ett stort konformat lock. Men man kan också använda en vanlig tjockbottnad kastrull.