Hoppa till huvudinnehåll

Tongåvan

Titta & lyssna på Arenan

 • Ann-Mari Skogberg

  Ann-Mari önskar pianomusik i de handskrivna breven

  17.03.2017Vega
  Uppe på backen i den norra ändan av Linnankoskigatan i Borgå bor Ann-Mari Skogberg i en hemtrevlig lägenhet. Det är här som de handskrivna breven till Tongåvan blir till.
 • 15 månader gamla Abdifatax har hämtats till sjukhus av sina föräldrar.

  Hjälp barnen i Somalia via Tongåvan

  03.03.2017Vega
  Nöden är för tillfället stor i Somalia och hjälp behövs nu snabbt. Två år av torra regnperioder har gjort att boskapen har dött och skörden misslyckats. Antalet mänskor som är i akut behov av humanitär hjälp ökar hela tiden.
 • Carola Blomqvist-Lönnberg och Stefan Lönnberg

  Pysen med matte och husse hälsar i Tongåvan

  24.02.2017Vega
  Från Råbacka har det kommit hälsningar i Tongåvan i flera år. Ibland är det Hitachimannen som hälsar, en annan gång är det Pysen med matte och husse och ofta är det Steffe och Carola som hälsar.
 • Människohandelsoffer

  Brottsofferjouren hjälper människohandelsoffer

  17.02.2017Samhälle
  Ingen vet hur många människohandelsoffer som lever i Fínland men inom det officiella hjälpsystemet finns för tillfället ungefär 200 klienter. Via insamlingen Gemensamt ansvar i Tongåvan kan du stöda hjälpverksamheten.
 • Yvonne Terlinden i Kyrkans Utlandshjälps verksamhetspunkt i Azraq

  Gemensamt ansvar hjälper unga flyktingar i Jordanien

  03.02.2017Samhälle
  Tongåvan är också i år med i insamlingen Gemensamt ansvar. Pengarna från årets insamling går till unga på flyktingläger i Jordanien och till personer som blivit offer för mänskohandel i Finland.
 • Marita Walk tillsammans med sina hundar Loppan och Venla

  Tongåvan förenar över havet

  27.01.2017Vega
  Marita Walk minns En gåva i toner sedan barnsben då programmet hörde till familjens fredagsrutiner. I dag hör hon till dem som hälsar flitigt och då brukar hälsningarna oftast gå till döttrarna på Åland och i Nynäshamn.
 • Kurt Svenlin i Vörå

  Sympatiska Kurt är en del av Tongåvan

  13.01.20171Kultur och nöje
  Tongåvan är ingen Tongåva om inte Kurt hör av sig. Han är den pratglada busschauffören som tycker om att umgås med alla dem han skjussar på.
 • Nina Franzén

  Finskt godis och Jaffa hör ihop med Ninas Tongåva

  30.12.2016Vega
  Tongåvan har funnits med i Nina Franzéns liv sedan 70-talet, då hon lyssnade på Ungdomens gåva i toner. Hon bor i Timrå i Sverige och är en av Tongåvans ivrigaste deltagare.
 • Eivor Sund vid sin hemdörr

  Eivor i Molpe har full koll på allas födelsedagar

  16.12.2016Vega
  Alldeles intill Strandvägen i Molpe bor hon som så gott som varje fredag gratulerar en lång rad österbottningar på deras födelsedagar. I en radie på sisådär 50-60 kilometer blir ingen vän eller släkting utan födesledagshälsning.
 • Familjeliv

  Luciainsamlingen hjälper familjer

  09.12.2016Vega
  Det kan köra ihop sig i en barnfamilj av många olika orsaker och då blir ofta vardagen för tung att klara av. Vårt hälsovårdssystem har inte alla gånger resurser att hjälpa dessa familjer och då behövs andra aktörer.
 • Barn drar matkorg i pulka

  Ge julmat i julklapp

  01.12.20162Vega
  Insamlingen Jul i sinnet lyfter fram barnfattigdom och samlar in pengar till presentkort, som fattiga barnfamiljer kan använda för att köpa mat till julbordet. Insamlingen firar 20-års jubileum och målet är i år att dela ut 30 000 presentkort à 70 euro.
 • kvinna med kort rött hår och glasögon står utanförö sitt blåa egnahemshus.

  Fasters ögonsten får hälsningar via Tongåvan

  18.11.2016Vega
  Listan på personer som ska få en hälsning via Tongåvan är lång. Camilla Hautaviita missar sällan en sändning, radion står på om fredagskvällarna även på jobbet.
 • Sirpa och John Mannil framför sitt hus i Vörå

  Katten Linus får hälsningar i Tongåvan

  04.11.2016Vega
  Sirpa och John Mannil är ett gästvänligt par som gärna bjuder hem vänner. De bor ett stenkast från Vörå centrum och är två av kommunens drygt 6 600 invånare.
 • Marco Bjurström

  Hjälp världens barn via näsdagsinsamlingen

  03.11.2016Vega
  Du kan vara med och hjälpa barn i världen som har det sämre ställt. Med pengar som kommer in via näsdagsinsamlingen utför nio organisationer långsiktigt arbete i utvecklingsländer.
 • Maria och John Gammals

  På Fågelberget dansar man till Tongåvan

  21.10.2016Vega
  I lugnet uppe på berget i Pirlax sydost om Borgå, där spenderar Maria och John Gammals en stor del av sin fritid. De stänger Fågelberget under den kallaste tiden på året, mellan trettondag och påsk.
 • Svenska gospelartisten Ingemar Olsson sjunger

  Värdefull är hans populäraste låt

  14.10.2016Kultur och nöje
  Ingemar Olsson har varit verksam som musiker sedan 1969. Hans mest kända sång Du vet väl om att du är värdefull sjungs på många dop och finns numera i den svenska psalmboken.
 • Carita och Kaj Karlsson på deras hemgård i Vessö, Borgå

  Från köksbordet på Vessö går tongåvehälsningarna

  07.10.2016Vega
  Till Carita och Kaj Karlssons fredagsrutiner hör bastubad, kortspel och Tongåvan. De kan inte minnas hur länge de haft sina rutiner men fredagsprogrammet hör till deras höjdpunkter i veckan.
 • scoutflickor lagar mat över öppen eld

  Ungas välmående tema i Tongåvan

  05.10.2016Vega
  Under oktober fokuserar Tongåvan via Röda Fjädern-insamlingen på ungas välmående. Målet är att samla in fem miljoner euro för att stöda ett gott liv för de unga genom mental hälsa och drogfrihet.
 • Tongåvans lyssnare Anna Siironen

  Anna Siironen och de finurliga låtvalen

  23.09.2016Vega
  Anna är en aktiv lyssnare i Tongåvan och hon brukar hälsa till en lång rad vänner. Vem är dom som hon hälsar till och var hittar hon den skojiga musik hon brukar önska?
 • Lasse Stefanz solist Olle Jönsson

  Olle Jönssons sångröst dög inte åt musikläraren

  23.09.201613Kultur och nöje
  Olle Jönsson är utbildad verkstadsmekaniker, han fick underkänt i musik i skolan men är i dag en av Sveriges mest älskade sångsolister.

Redaktörer

Relaterade ämnen

VAR MED I TONGÅVAN

Telefon: Ring till 0600-111213 under sändningen.

SMS: Skicka in hälsningar som textmeddelande (max. 160 tecken, inkl. mellanslag).
Skriv ditt sms såhär: Toner (mellanslag) hälsningen, avsändaren. Skicka meddelandet till numret 16261.

E-post: tongavan@yle.fi.