En liten trasslig tuss med späda groddar kan pigga upp vilken maträtt som helst. De är vackra att se på, härligt krispiga och smakrika och dessutom den allra nyttigaste formen av en grönsak.
Med ätbara blommor kan du pigga upp mycket i din matlagning, också ett så enkelt tillbehör som smör. Blommorna ger blomstersmöret både färg, textur och smak - helt enkelt en förhöjd upplevelse!
Förutom att groddar är nyttiga och smakrika är de också ett estetiskt tillskott i maten. Det är lätt att grodda frön och alternativen är många - det är bara att välja färg och smak!
En jordsäck är en ypperlig present om man besöker en trädgårdsodlare i Lappland. Normalt växer nästan ingenting i norra Lappland av det som finns i södra Finland, men med några knep och goda råd kan en frodig trädgård bli till även i det kargaste landskap.
Det första intrycket är alltid det viktigaste, det gäller både då man träffar nya människor men också då man besöker en trädgård första gången. En inbjudande entré som speglar trädgården väcker lusten att upptäcka resten.