Hoppa till huvudinnehåll

Troende

 • Lykta i Carola Roselts klientrum.

  Botar stress och onödiga tankar med kvanthealing

  30.05.20161Tro
  Genom kvanthealing kan man ändra människors tankemönster så att de kan hela sig själv från sjukdomar och stress. Kvanthealer Carola Roselt använder en metod som heter Matrix Energetics.
 • Familjen Gädda på promenad.

  Två år som missionärer i Kenya

  18.05.2016Tro
  Familjen Gädda förbereder sig på två år som missionärer i Kenya. De tre barnen följer med och skall bo i en stad långt ifrån den trygghet de är vana vid hemma i Jakobstad.
 • Pontus J Back är en kristen motorcyklist.

  Alkoholiserad rockstjärna blev Jesus-ambassadör

  22.04.20161Tro
  Missbruket blev för mycket för musikern Pontus J Back. Levern gav upp och han trodde att han skulle dö. På dödsbädden fick han en andra chans. Nu reser han runt för att berätta sin historia.
 • Linus Stråhlman i kyrkan.

  Två olika präster under samma tak

  08.04.2016Tro
  Prästparet Stråhlman bor i Helsingfors, men arbetar på båda sidor om huvudstadsregionen. Vardagen innebär planering och pusslande. De är dessutom väldigt olika som präster.
 • Saran hittar inre frid genom mantran.

  Från sikhism till kristen yoga

  31.03.2016Tro
  När Saran Kaur blev troende var det religionen sikhismen som tilltalade henne. Traditionsenligt bar hon både turban och kniv, och sjöng mantran när hon gjorde yoga. Men efter en praktikperiod i en kyrka hittade hon även tillbaka till kristendomen. Nu kombinerar hon de religiösa traditionerna.
 • Marianne får förbön.

  Hon hoppas på att bli helad från sjukdomen

  19.03.20169Tro
  Flera personer i Bibeln har varit utsatta för prövningar. Hur har de hanterat det och vad kan jag lära mig av dem? Jag må nu vara i vilket skick som helst, men bevarar jag tron så har jag åtminstone det tryggat, säger Marianne Wasberg.
 • Logo för "Vad tror du på?"

  Vad tror du på? Gör vårt test!

  13.03.201657Tro
  Vad är viktigt för dig i ditt liv? Vad spelar en stor roll? Vad värdesätter du? Med hjälp av vårt test får du riktgivande förslag på vad som är betydelsefullt i ditt liv.
 • Patrick Tiainen leder eget kyrkosamfund.

  Troende öppnar upp religionsbubblan

  07.03.20166X3M
  Varför kan det kännas svårt att prata om religion och varför tror vi ens på en högre makt? Det är frågor som tv-serien Troende tar upp.
 • Patrick Tiainen leder eget kyrkosamfund.

  Han startade egen kyrka som 20-åring

  05.03.201624Tro
  Det kom som ett kall från Gud. När han var 20 år grundade Patrick Tiainen ett kyrkosamfund. Rörelsen växte snabbare än han kunnat tro, men samtidigt blir hoten mot honom fler.
 • Tro finns överallt, men utövas olika.

  Tron ger både glädje och skam

  05.03.2016Tro
  Kallelsen kom på dödsbädden, framför en yogavideo eller redan vid födseln. Tron på något större ger dem mening. Men i ett irreligiöst Finland kämpar troende i motvind, ibland är det svårt att ens själv acceptera sin tro.