Hoppa till huvudinnehåll

Underlandet Kanada

 • Nina Ijäs

  Den perfekta provinsen för livsnjutare

  09.10.2013Resa
  När vi i det sista avsnittet når Prince Rupert i norra British Columbia har vi färdats i mer än 10 000 km genom världens näst största land. Provinsen British Columbias goda rykte har sträckt sig hela vägen, alla har bara haft gott att säga: Oh, you are gonna looooove B.C!
 • Underlandet Kanada: Yukon, episkt!

  02.10.2013Resa
  Som trogna läsare av Kalle Anka och fans av Don Rosas Joakim Von Anka eskapader hade vi båda skapligt höga förväntningar på det äventyr förestod oss i Klondikeområdet
 • Underlandet Kanada: Klippiga bergen

  23.09.2013Resa
  Efter karnevalsstämningen i Calgary körde vi upp i bergen för en vecka med hyrbil från Calgary. Det är svårt att beskriva känslan när man efter timmar av platt prärielandskap plötsligt ser de majestätiska bergen torna upp sig vid horisonten, men nära kommer man med ett ord: Äventyr.
 • Johannes med stetson-hatt

  Alberta är Kanadas Texas

  17.09.2013Resa
  Granngula rypsfält så långt ögat kan nå, kor som går och betar. Långt borta i horisonten en stad med skyskrapor i glas. Alberta är fullt av kontraster, och överallt känner du närvaron av det som gör provinsen till Kanadas rikaste: oljan.
 • Underlandet - Kanada: Ontario

  10.09.2013Resa
  Av alla storstäder i Kanada så känns Toronto som den största, vilket den till invånarantalet också är. Toronto är en världsstad i meningens sanna betydelse. I Thunder Bay är det lätt att hitta spåren som den finska invandringen satt i staden.
 • Quebec och jazz på franska

  02.09.2013Resa
  En av de saker som fick oss att välja Kanada som ämne för vår Underlandet serie var att det är ett tvåspråkigt land. Tvåspråkigheten känns kanske mest påtagligt i staden Montreal.
 • Nova Scotia, vackert från Cape Breton till Bay of Fundy

  28.08.2013Resa
  När man ser naturen uppe i nordöstra delen av Nova Scotia på ön Cape Breton är det inte så svårt att förstå varför skottarna fick tycke för området. Halvöns namn betyder just ”Nya Skottland” på latin.
 • Nina och Johannes i nytt underland

  22.08.20131X3M
  Den första delen av Underlandet Kanada är här. Vi pratar med duon som inte bara reser tillsammans, utan också gör dokumentär av med och motgångarna. Dessutom kan du se det första avsnittet här.
 • Nordamerikas äldsta Stad St. Johns

  Underlandet Newfoundland

  20.08.2013Resa
  Vår resa genom Kanada började i provinsen Newfoundland, i Nordamerikas äldsta stad St. Johns. Newfoundland marknadsförs med sloganen ”Welcome To The Edge” och det ligger en del sanning i det. Österut rasar Atlanten och västerut ligger den solida landmassan som utgör världens näststörsta land.