Hoppa till huvudinnehåll

Veckoslutskommittén

 • Magnus Hansén och Nicke Aldén.

  Veckoslutskommittén säger tack och förlåt

  27.08.20169X3M
  I sju år har Magnus och Nicke tillbringat helgerna med varandra och X3M:s lyssnare. Nu ger de över veckoslutsunderhållningen till nya programledare och går över till storasysterkanalen Vega från och med september.
 • Kyrkoherde Anders Laxell, företagaren Anders Augustsson och producenten Titti Myhrberg engagerar sig i Hangös första festival för sexuella minoriteter.

  Pride gör debut i Hangö

  20.08.20162Kultur och nöje
  Solen skiner på pridedeltagarna i Hangö. Deltagarantalet ökar hela tiden. En halv timme före paradstarten väntar Titti Myhrberg ännu på att bussar med deltagare skall anlända.
 • Erik Sjöholm

  Malaxbördiga Erik Sjöholm ger ut skiva

  11.08.2016X3M
  Idag släpper Erik Sjöholm sin debutskiva Walkabout. Som namnet antyder handlar det om insikterna som kommit från livets resa och också den färd som står framför honom i livet som soloartist. Möjligtvis Eurovision Song Contest.
 • Underlandet Kanada

  Korsholmare finalist i prestigefylld filmtävling

  06.08.2016X3M
  Johannes Östergård från Korsholm är en av finalisterna i Student Academy Awards med sin dokumentärfilm Tarfala.
 • humorgruppen kaj

  Så här gjordes KAJs nya musikvideo - i en tagning

  04.08.20163X3M
  Humorgruppen har stängt av cirka en kilometer väg i Vörå. På Rejpeltvägen natten mellan 22-23 juli filmar de in musikvideon till nya låten Taco Hej.
 • Ronja Borgmästars jobbar som some-ambassadör i Vasa.

  Vasas bästa sommarjobb?

  30.07.2016X3M
  Ett sommarjobb som går ut på att pröva på roliga aktiviteter och besöka spännande platser och evenemang. Det är drömjobbet som Ronja Borgmästars har fått arbeta med under två veckors tid.
 • Norska Aurora på Provinssi 2016

  Mamma är Auroras förebild

  02.07.2016X3M
  20-åriga Aurora från Norge lever för musiken. Hon har tagit paus i sina studier och satsar helhjärtat på musiken. Nu besöker hon Finland för första gången.
 • Venior på Provinssi 2016

  Festivaldebut för finlandssvenska Venior

  02.07.2016X3M
  Det är en rätt omtumlad Venior vi möter backstage på årets Provinssifestival. Emelie Sederholm som går under artistnamnet Venior har just gjort sin första, men garanterat inte sista, festivalspelning i karriären.
 • Zoltan Bathory intervjuas på Provinssifestivalen 2016.

  Möt Ungerns största rockstjärna

  01.07.2016X3M
  Hur är det att växa upp med rockstjärnedrömmar i ett kommunistiskt land? Zoltan Bathory från Five Finger Death Punch försökte bygga en gitarr av föräldrarnas kaffebord och var tvungen att smita från polisen när han gick på spelningar.
 • Bandet Bastupojkarna

  Bastupojkarna gör hälsosam partymusik

  26.06.20161X3M
  Bastupojkarna har hyllats för sitt budskap i låten Baramaga, det är inte ”beach body 2016” som gäller. Vi gör partylåtar för Svenskfinland med ett hälsosamt budskap, säger Bastupojkarnas Henri till Veckoslutskommittén.
 • Sannah Nedergård kom in på Teaterhögskolans magisterprogram.

  Ett steg närmare karriären som skådespelare

  18.06.2016X3M
  Sannah Nedergård hör till en av tre lyckligt lottade som kom in på Teaterhögskolans magisterprogram. En naturlig väg för henne, efter att hon studerat scenkonst i Vasa.
 • Tobias Tåg från bandet Thoby Loth

  Tobias Tåg visar hur ett solo ska dras

  11.06.20163X3M
  Tobias Tåg gör ingenting halvdant. I sin nya singel sjunger han och spelar samtliga instrument själv. Musikvideon är inspirerad av The Revenant och inspelad i hemtrakterna i Pörtom.
 • Heartbeat band

  The Heartbeat Band ute med ny singel om psykisk ohälsa

  29.05.2016X3M
  I nya låten Pills kastar The Heartbeat band ljus på psykisk ohälsa och hur vi söker lätta utvägar för att må bättre.
 • Nicke Aldén

  Nicke Aldén: Psykosen satte livet på paus

  29.05.201618X3M
  Då jag var 20 år insjuknade jag i en psykos. För några år sedan gick det främre korsbandet av i mitt högra knä, två gånger inom ett år. Skillnaden på de här två skadorna? Det förstnämnda är det ytterst få jag berättat för. Det andra har i princip alla fått höra om, till lust och leda. Det här borde vi ändra på. Det pratas för lite om psykiska sjukdomar och helt tillräckligt om idrottsskador.
 • Hippiegitarr

  Här har du sommarens plågor

  28.05.20163X3M
  En sommar utan melodiska plågor är som en vinter utan slask. Otänkbart. Veckoslutskommittén har sonderat visterrängen och vaskat fram de största låtarna sommaren 2016 bjuder på.
 • Sebastian Aho.

  Herberts sammanfattar ishockey-VM inför finalen

  22.05.20165X3M
  Finland har i årets ishockey-VM gått från klarhet till klarhet och har vunnit alla nio matcher inför finalmatchen mot Kanada som hägrar på söndag kväll. Yle X3M bad Ylesportens Christoffer Herberts sammanfatta turneringen inför finalen.
 • Nadia Väglund.

  Nadia är Malax coolaste basist

  15.05.2016X3M
  Det är Nadias kompisar som gett henne titeln. Först var hon "Malax coolaste kvinnliga basist", det begreppet skippades snabbt eftersom hon är den coolaste basisten överlag i sin hembygd.
 • Simon Zion tatueras av Susanne Remahl

  Se Simon Zion bli tatuerad av barndomsvännen Susanne från Ekenäs

  14.05.2016X3M
  Ekenäsbördiga Simon Zion som slog igenom i svenska Idol var på en snabbvisit i Vasa i och med PopUp-Norden. I samma veva passade han på att bli stämplad av barndomsvännen Susanne Remahl. X3M hängde med på ett hörn för att snacka om deras vänskap och för att dokumentera skapelseprocessen.
 • Leo Komarov i Matchen mot USA på 3 maj i Helsingfors.

  Fem observationer halvvägs in i ishockey-VM

  14.05.20162X3M
  Yle X3M bad Yle Sportens Christoffer Herberts summera ishockey-VM halvvägs in i turneringen.
 • Oscar Osala och mamma Pia Fant.

  Bakom varje ishockeyproffs finns en omtänksam mamma

  08.05.2016X3M
  Eller åtminstone i KHL-mästaren Oskar Osalas fall. Oskars mamma Pia Fant berättar att sonen hade stjärnfasoner redan som barn och att livet som ishockeyproffs gör honom bortskämd.