Hoppa till huvudinnehåll

Vega Visor

 • Vier Brillen, humorgrupp från Göteborg

  En gul sånggrupp med glasögon

  02.05.2016Vega
  Det är inte många i svenskfinland som upplevt de gulklädda göteborgarna Vier Brillen på scen. Ett fåtal kanske har hört någon av deras låtar. Nu kommer de till Nordisk Visfest i Hangö i sommar. Ett bra val av visarrangörerna som vet att publiken kommer till Kulturmagasinet Victor för att ha roligt.
 • Mikael Wiehe

  Mikael Wiehe rasar över världseliten i skatteparadisen

  04.04.2016Kultur och nöje
  Han är inte överraskad av avslöjandena i Panama-dokumenten. Enligt Wiehe handlar det om det nyliberala projektet som överhuvudtaget gör det möjligt för de rika att berika sig, på flertalets bekostnad.
 • Knut Grüssner, sånghäftet Mina noterade visor från Åland

  På Åland sjunger man egna psalmer

  20.03.2016Kultur och nöje
  På Åland känner alla Knut "Knutte" Grüssner. Pensionerad musiklärare och sångpedagog, som förärat både gammal och ung med sånger om den åländska hembygden.
 • Ola Magnell

  Ordkonstnären Ola Magnell fortsätter att skriva låtar om livet

  08.02.2016Kultur och nöje
  Han är en av musiksveriges bästa ordkonstnärer. Han har skrivit låtar sen tidigt 70-tal och kan idag räkna in många klassiker såsom Kliff, Nya Perspektiv, Tomma tunnor och Vällingklockan. Nu har han fyllt 70 och nya sånger lär ständigt rinna ur hans penna.
 • Musikern Frida Andersson.

  Frida Andersson i Visor på väg

  01.02.2016Kultur och nöje
  Frida Andersson är nytillskottet i konsertturnén Visor på väg i sommar.
 • Ebba Witt-Brattström

  "Befrielsen var nära, trodde vi feminister"

  16.11.2015Kultur och nöje
  Befrielsen är nära, tiden är nu mogen, nu vaknar vi kvinnor och alla kära systrar. På 70-talet andades kvinnosångerna framtidstro. En som ändå är besviken idag är litteraturprofessor Ebba Witt-Brattström.
 • Brita Björs, The Erotica Project

  Är de fula visorna roligast på scen?

  09.11.2015Kultur och nöje
  Snuskviseambassadören Brita Björs från Sverige sjunger sånger från Fula Visboken och hon river applåder med de gamla fräcka folkvisorna. Men vad är allra roligast på en visscen?
 • Tove Jansson

  Mästerverket Höstvisa fyller 50 år

  19.10.2015Kultur och nöje
  Ingen av de två upphovskvinnorna, Erna Tauro och Tove Jansson, kan fira jubiléet, men det kan den sjungande skådespelaren Bo Andersson. Han uruppförde sången år 1965 och har aldrig tröttnat på den.
 • Tom Gardberg, Visans Vänner i Åbo

  Tom Gardberg är mer än bara Natthamn

  05.10.2015Kultur och nöje
  Nästa år har det gått 50 år sedan han grundade Visans Vänner i Åbo. Och ännu i dag är han still going strong som vissångare och vismakare, med ett 60-tal visor på sitt samvete. Tom Gardberg är mycket mera än visitkortet Natthamn.
 • Den danska sångaren Inga Thommessen.

  Norska ambassadörens dotter

  14.09.2015Kultur och nöje
  Trots sin uppväxt i London, New York, Buenos Aires och Tokyo är hon en av våra mest nordiska artister. Danska singer-songwritern Inga Thommessen, med norska rötter och ett finlandssvenskt förflutet.
 • Sara Selenius, Vinylerna, Helsingfors

  "Att sjunga visor är kommunikation"

  02.07.2015Kultur och nöje
  Sara Selenius sätter publiken i fokus. Att göra visor på skiva är betydligt svårare än att uppträda inför publik. Vissång handlar lika mycket om hjärta som om teknik. Det handlar om att kommunicera med sin publik.
 • Frida Braxell, vissångerska, Sverige

  Frida Braxell skrev sången om silvertejp

  01.07.2015Kultur och nöje
  Hon slipper nog aldrig det epitetet. Frida Braxell, tjejen som skrev sången om silvertejp. Å andra sidan gäller det att hitta sin egen stil och det har Frida Braxell lyckats med. Nu kommer hon till Finland för ett par konserter med visvännerna ombord på Trubadurskeppet.
 • Bosse Österberg, vissångare i Sällskapet Visans Vänner i Helsingfors

  Bosse Österbergs kärleksförklaring

  30.06.2015Kultur och nöje
  Sällskapet Visans Vänner i Helsingfors firar sina 70 år i år och som det anstår ett sällskap av detta slag ger man också ut boken Visans Vänner och jag. Det är musikern, författaren, illustratören och arkitekten Bosse Österberg som skrivit historiken. En rolig berättelse om ett roligt sällskap med många särpräglade personligheter.
 • Camilla Kivivuori, Svante Grönqvist, Skeppsbron, Lovisa, Jakten Alexandra

  Trubadurskeppet kastar loss

  29.06.2015Kultur och nöje
  Trubadurskeppet Jakten Alexandra har anlänt till Lovisa och ligger redo för en veckas turné längs den nyländska kusten. Ombord finns nordiska vissångare med ett fullspäckat program både till havs och på land. Första konserten ges vid Skeppsbron i Lovisa med artister som Frida Andersson, Øyvind Sund och Ola Aurell på scen.
 • Py Bäckman, sångerska, textförfattare, kompositör

  Visor, schlager och psalmer

  25.05.2015Kultur och nöje
  Py Bäckman fortsätter skriva låtar för sig själv och andra.
 • Max Forsman

  Max Forsman väljer Allan Edwall

  10.05.2015Kultur och nöje
  Max Forsman var 10 år gammal när han förstod att det fanns ett yrke som skådespelare. Då bestämde han sig för att det var precis vad han skulle bli. Skådespelare. Och det tackar han Allan Edwall för.
 • Fröken Elvis med Elvis på svenska

  Kungen lever vidare med Fröken Elvis

  03.05.2015Kultur och nöje
  Fröken Elvis är fem svenska tjejer som sjunger Elvis klassiker på svenska. Inga Elvis plagiat den här gången. Skivan Elvis på svenska har nyligen kommit ut. Kungen lever, också på svenska!
 • Staffan Hellstrand, rockpoet

  Staffan Hellstrand i blod och tårar

  05.04.2015Kultur och nöje
  Rockpoeten Staffan Hellstrand fortsätter skriva låtar om blod och tårar, om människor i glädje och sorg. Han skriver med samma glöd som på den tiden när Lilla fågel blå ägde radion. Hellstrand fyller 59 men pojkaktigheten och passionen sitter kvar.
 • Thomas Lundin trivs som frilansande sångare, eurovisionsexpert, skådespelare och estradör.

  Thomas Lundins bästa bröllopssånger

  23.03.2015Kultur och nöje
  Kärleksvisan, Av längtan till dig och Så skimrande var aldrig havet. Det är topp-tre vad gäller bröllopssånger när brudparen får välja. Men det finns så många fler. Thomas Lundin tipsar om alternativ till de mest sönderslitna kärleksvisorna.
 • Ebba Forsberg, artist, Om jag lämnar dig 2015

  Dylan, Cohen och Waits på svenska

  10.03.2015Kultur och nöje
  I Sverige drar turnén American Songbook - på svenska fulla hus just nu. Det är Mikael Wiehe, Plura Jonsson och Ebba Forsberg som delar scen. Först kom Dylan på svenska, sedan Cohen och nu Tom Waits. De mest kritiska waitsfantasterna menar ändå att Waits kan ha varit en för svår utmaning för Wiehe.

Del av serien