Hoppa till huvudinnehåll

Vegapriset

 • Frida Andersson spelar.

  Här är vinnarna!

  21.09.2013Kultur och nöje
  Vegapriset 2013 har delats ut. Vid den direktsända Vegaprisfesten från Ritz i Vasa belönades personliga och nyskapande artister.
 • Patrik Isaksson

  Fira Vegapriset på Ritz!

  16.09.2013Österbotten
  På lördag händer det! Den allra första Vegaprisetfesten går av stapeln och årets finlandssvenska artister belönas med Vegapriset 2013 på Ritz i Vasa. Dessutom håller svenska musikern Patrik Isaksson konsert.
 • Juryn för Vegapriset 2013. Micaela Röman, Eva Frantz, Hans-Åke Manelius, Hippi Hovi och Benny Törnroos.

  Vegaprisjuryn: ”Vi har ett resultat”

  06.09.2013Musik
  Nu har juryn korat vinnarna av Vegapriset 2013, men resultatet håller de hemligt fram till den stora prisgalan som ordnas den 21 september på Ritz i Vasa.
 • Logo för Vegapriset

  Prisfesten närmar sig

  07.08.2013Musik
  Lördagen den 21 september är det dags. Då belönas finlandssvenska artister med Vegapriset 2013. Ett alldeles nytt pris som delas ut i fyra de fyra kategorierna, årets album, årets kvinnliga artist, årets manliga artist och årets grupp. Du kan påverka juryn!
 • Satin Circus blev överglada när de vann

  Mycket mera än ett "boy band"

  07.08.2013Vega
  Att bli kallad ett pojkband stör inte Satin Cirkus. Men de är långt från ett klassiskt "boy band". Inte bara skriver de egna låtar utan spelar också instrument. Nu har killarna i gruppen chans att vinna Vegapriset 2013.
 • burning hearts

  Jantelagen påverkar inte Burning Hearts

  07.08.2013Musik
  Henry Ojala och Jessika Rapo gjorde länge musik på varsitt håll. Men så kom det sig att de både ville testa på något nytt. De visste inte ens att det skulle bli ett band, allra minst ett album. Men det blev de, och det blev det. Burning Hearts kan vinna Vegapriset 2013 i kategorin Årets grupp.
 • Hobbybandet tar det stora steget

  07.08.2013Musik
  Hans on the Bass har stora planer inför framtiden. Sverige är en ny marknad för gruppen och nu i slutet av sommaren kommer det att ges ut en ny skiva. Dessutom planeras stora shower. Först i Sverige, och lyckas det så satsar man i Finland också.
 • "Jag kommer att ge mig själv en örfil"

  31.07.2013Musik
  Lasse Mellberg, eller Redrama, som han är mera känd som, har hunnit se både de goda och dåliga sidorna av musikbranschen. Efter att ha startat sin musikkarriär 2001 vet han nu att ingenting är säkert. Men en nominering till Vegapriset 2013 kan han lita på i varje fall.
 • Finlandsbarnet dras till hemlandet

  31.07.2013Musik
  Fredrik Furu är ofta upp i luften. Han flyger ofta mellan Sverige och Finland för olika uppträdanden. Nuförtiden bor Fredrik i Stockholm. Ny inspiration är det han är på jakt efter. Nu är han nominerad till Vegapriset 2013 i kategorin Årets manliga artist.
 • Peter Hägerstrand

  Rutinerad musiker håller till i pojkrummet

  28.07.2013Musik
  Peter Hägerstrand varvar sommarsemester med arbete. Just nu håller han på att jobba på sin tredje skiva. Men precis som alltid så har Hägerstrand många järn i elden samtidigt. Nu är han dessutom nominerad till Vegapriset 2013.
 • "Jag ändrar aldrig min attityd"

  17.07.2013Kultur och nöje
  Ronya är tuff, har attityd och skriver ibland texter som kan vara kontroversiella. Nu försöker hon förnya sig sjäv som musiker. Men hennes personlighet finns det ingenting som kan rubba.
 • Frida Andersson.

  "Nu blir det mera naket och ärligt"

  11.07.2013Kultur och nöje
  Borta bra men hemma bäst! Musikern Frida Andersson har bott tre år i Stockholm men hemma i Ekenäs njuter hon av sommaren och lugnet. Trots det trivs hon bra i Sverige eftersom musiklivet ger henne större möjligheter där.
 • Krista tar kontrollen

  10.07.2013Kultur och nöje
  Uttrycket "Ding dong-feber" fanns inte förrän Krista Siegfrids låt "Marry Me" fick representera Finland i Eurovisionen 2013. Samtidigt fick Siegfrids sitt skivkontrakt och nu åker hon land och rike runt för att sprida sin energi. För energi, det har hon mycket av. Nu kan hon vinna Vegapriset och bli årets kvinnliga artist.
 • Med känslorna kommer musiken

  03.07.2013Vega
  Vissa behöver bara sitta ner, låta känslorna komma och så blir en låt till. En av dem är Camilla Heidenberg i gruppen EC. Tillsammans med bandets andra frontfigur Emilia Nyman skapar de utelämnande och uttrycksfull musik. Nu kan deras album In Amazement vinna Vegapriset 2013.
 • Icons of Elegance

  Eniga bröder hämtar olika stilar till nominerat album

  02.07.2013Musik
  Det var en glad överraskning för bröderna Anssi och Henri Växby, i gruppen Icons of Elegance, när de fick veta om sin nominering till Vegapriset 2013. Skivan Carousel kan vinna pris för Årets album.
 • Tre generationer på efterlängtad skiva

  22.06.2013Kultur och nöje
  Älska sommar presenterar de nominerade för Vegapriset 2013 i kategorin Årets album. Utan att kompromissa och tänka på vad andra vill har Riddo Ridberg i Folkrörelsen skapat albumet Släpp in publiken.
 • Juryn för Vegapriset 2013. Micaela Röman, Eva Frantz, Hans-Åke Manelius, Hippi Hovi och Benny Törnroos.

  Juryn presenterar de nominerade till Vegapriset

  10.06.2013Kultur och nöje
  - Det har varit ett bra musikår i Svenskfinland, konstaterar jurymedlemmen och programledaren Eva Frantz. Det är en enig jury som lämnar förhandlingsbordet med en färsk lista på de tolv nominerade till Vegapriset 2013.
 • Logo för Vegapriset

  Yle Radio Vega lanserar Vegapriset

  17.05.20136Vega
  Yle Radio Vega lanserar Vegapriset, ett musikpris till den bästa finlandssvenska musiken. Vegapriset 2013 delas ut i samband med en direktsänd konsert i höst.

Del av serien