Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Via Tongåvan kan du stöda SOS-barnbyar

Alla barn kan inte bo i eget hem.

Många familjer i Finland har det svårt, bland annat på grund av ekonomiska svårigheter eller problem förorsakade av missbruk eller psykisk ohälsa. Barnen hamnar då ofta i kläm.

Kekkonen var Ålands man

Ålands självstyre stöddes av Kekkonen, säger Folke Woivalin.

Enligt lagtingets tidigare talman Folke Woivalin var Kekkonen ett ovärderligt stöd för Åland och den åländska självbestämmanderätten.

Aktuella program i Radio Vega

Vegas sommarpratare: Carola Sarén

Humor ska man ta seriöst. Med ”koks” i ögat berättar skådespelaren Carola Sarén om humor och vad humor har betytt för henne. Sarén är känd för sina många komiska roller på teater och i TV. Hon tycker om att blanda humor och allvar och sommarpratet varvas med dråpliga händelser och humorns seriösare budskap.
Måndag 25.7 kl. 10.03 och 18.03

Familjeliv: Ungdomar och kroppsideal

Strävan efter den perfekta kroppen sätter press på både pojkar och flickor och kan leda till en osund bild av verkligheten. Utvecklingspsykologen Rasmus Isomaa berättar om ungdomars kroppsuppfattning. Aldrig förr har ungdomar kommunicerat så här starkt via bilder och det visuella. (Repris)
Måndag 25.7 kl. 11.03

Meny: Vi leker med smaker i chokladfabriken

Hur gör man praliner? Och finns några gränser för vad man kan smaksätta med? Meny testar smakgränserna och testar att göra pralin på rostad gulbeta, senapsfrö och rostad paprika. Vad är en ganache och en praliné? Och hur gör man dem? Produktion: Sveriges Radio, P1.
Måndag 25.7 kl. 20.30

Dokumenterat: Den röda kappsäcken

Den serbiske författaren och läraren Petar Matovic växte bokstavligen upp på ett bibliotek. Där satt han i timmar, ibland hela dagen, och lärde sig läsa och älska sagor från hela världen. I dag är han poet, översatt till flera språk och han säger, att poesin är ett mirakel för honom. Vi hör Patrik Muskos läsa hans dikter i svensk översättning. Redaktör: Gungerd Wikholm. Måndag 25.7 kl. 22.15

Nyligen publicerat - Radio Vega