Hoppa till huvudinnehåll

Nu på radio

Laddar program...

Låt som spelas

Laddar låt...
Senaste spelade låtar

Via Tongåvan kan du stöda SOS-barnbyar

Alla barn kan inte bo i eget hem.

Många familjer i Finland har det svårt, bland annat på grund av ekonomiska svårigheter eller problem förorsakade av missbruk eller psykisk ohälsa. Barnen hamnar då ofta i kläm.

Korpo Sea Jazz är ingen festival

Idag startar Korpo Sea Jazz.

På Korpo Sea Jazz finns varken bajamajor eller lakritsförsäljning. Där är det musiken som placeras i första rummet. Ralf Sandell träffade verksamhetsledare Bosse Mellberg.

Aktuella program i Radio Vega

Vegas sommarpratare Robert Aschberg

Den svenska medieprofilen och provokatören Robert Aschberg sommarpratar om fördomar och förkärlek för det finska. Sommarstugan på Iniö har också en plats i Aschbergs hjärta. Homofober, rasister och narcisissister får sig också några slängar.n
Torsdag 28.7 kl. 10.03 och 18.03

Naturväktarna

Har du frågor om vad det är för en fjäder du hittat på gården, eller hur det kommer sig att fladdermöss verkar trivas extra bra i ditt vedföråd? Våra experter Anders Albrecht och Jörgen Palmgren svarar. Ring 0600-11 12 13 eller skicka e-post till natur@yle.fi. Programledare: Hanna Enlund.
Torsdag 28.7 kl. 19.22

Musik från Spanien

Buika från Mallorca, Alejandro Sanz från Madrid och Maui y los Sirénidos från Granada är några av namnen som dyker upp då Café Continental bjuder på skivor från de allra senaste åren med lång rad av Spaniens främsta artister och grupper just nu. (Repris)
Torsdag 28.7 kl. 21.05

Kimitoöns musikfestspel 2016: Öppningskonsert

Musikfestivalen bjöd på konserter i gårdar, kyrkor och museer. I år tog man fasta på blockflöjten och stråkkvartetten vars betydelse för utvecklingen av västerländsk konsertmusik varit av central betydelse. Öppningskonserten i Kimito kyrka bjöd på musik från renässans och ett uruppförande av Kimmo Hakolas stråkkvartett.
Torsdag 28.7 kl. 23.09

Nyligen publicerat - Radio Vega