Innehåll från Recept
Huvudinnehåll
Matquiz: Hur gör man en 1-2-3 lag eller vad gör man då man blancherar?
På köpet får du flera nya matlagningstips.
Fixa eurovisionsfesten med neongrönt färgtema – här är fem tips på drinkar och dipp till lördagen
Guacamole och mojito i Käärijäs nyanser.
Tycker du det är svårt att tillreda fisk? Då ska du testa ecuadoriansk ceviche
Här bjuder vi på ett enkelt recept med popcorn.
Alkoholfria bubblor trendar då vi väljer dryck till festen – här får du tips på två goda drinkar med mousserande vin
En mörk 80-talsklassiker gör också comeback.
Ogillar du beniga fiskar? Gör havets wallenbergare av gädda, mört eller braxen
Med en mixer fixar du festmat på kort tid.
Rårivet och mimosaägg till påsk: ”Det här är så som jag minns det från när jag var barn”
Julien Huéber: En rätt som passar hela familjen.
Allt annat än snabbmat – att koka traditionell memma tar sex till åtta timmar
Vill man ha memman i en näverlåda ska den göras på sommaren.
Säg farväl till misslyckade äggröror – med det här enkla knepet får du en garanterat krämig röra som håller sig perfekt i timmar
Testa också kryddiga ägghalvor eller deviled eggs.
Förvandla överbliven gröt till mättande plättar – har du lite tid över kokar du ihop en het tjinuskisås medan du steker
Du kan använda vilken sorts gröt som helst i smeten.
Bjud på enkel mat i lyxförpackning – ugnsbakade ägg i tunnbröd är en festlig rätt till frukost eller brunch
Ägg blir extra krämiga och goda i ugnen.
Kaffe eller vitaminer till frukost? Här är två morgondrinkar för en festligare start på dagen
Två alkoholfria drinkar som passar både frukost och brunch.
Kan man göra pasta av vitkål? Nej, men den här enkla rätten fyller samma funktion, enkel vardagsmat för en billig peng
Testa vitkålspasta med syrlig sandefjordssås.
Låter morotssoppa tråkigt? Här har du tre enkla tips för att snofsa till billig solgul vardagsmat
Kombinera goda smakkompisar.
Blanda till en ansiktstvätt av rosenvatten och honung
Ansiktstvätten går att använda på hela kroppen.
Vill du bjuda på vegetariskt som också går hem hos köttätare – smörbakad rotselleri med en klassisk hollandaise är ett hett tips
Oskar Mendelin bjuder på sin favoritgrönsak.
Vill du göra ett långkok på bara 30 minuter? Med en tryckkokare fixar du en mör osso buco medan gästerna väntar
Servera köttet med en fräsch gremolata och du är i mål.
Tycker du skinkpålägg är för dyrt – testa att koka egen smörgåsskinka, den blir saftigare, smakrikare och mycket billigare
Rotsaker och kryddor ger skinkan en god smak.
Saftiga hembakade kanelbullar – så här får du till cafégoda bullar helt utan mjölk och ägg
Rivet äpple ger bullarna en knäckig smak.
Vill du ha en dekadent kaka? Sticky date cake innehåller extra mycket av allt när du vill ha något syndigt gott
Mormors torrkaka version 3.0 - den här är fuktig.
Vill du äta mer billig, inhemsk potatis? Gör kroppkakor, kungen av potatisrätter och servera med tre olika fyllningar
Kroppkakor är Sveriges gåva till husmanskosten.
Jag har alltid vetat att jag en dag kommer att jobba som kock i Strömsö, säger Oskar Mendelin och det är nu det händer
”Det känns sjukt bra och pirrigt.”
Syrlig lemoncurd utan mjölk – perfekt till en fluffig pavlova
Lemoncurd passar också som pålägg.
Gillar du mat som räcker hela veckan? Testa baeckeoffe, en fransk variant på kött och potatis som nästan lagar sig själv
Värmande gryta med smak av vitt vin och grönsaker.
Mexikanska chimichangas, krämig morotssoppa och en klassisk chokladkaka – testa tre smaskiga veganrätter!
Sonja och Janne går med i veganutmaningen.
Stort tack till alla som hjälpt Strömsö att fira 20 år i rutan och tusen tack för alla foton – bilderna visar att det har byggts, pysslats och grejats intensivt i år
Hundratals bilder har vi fått – här är ett urval.
Här är era bästa strömmingsrecept till julen – vi på Strömsö har valt fem favoriter
Kanske något till ditt julbord i år.
Vill du ha lättlagad vardagsmat som också passar på julbordet? Pepparrot och strömming är den perfekta smakkombinationen
Pepparroten ger sting till den här rätten.
Vill du bjuda på en verklig smaköverraskning? Strömmingslåda med pikant smak av blåmögelost och blåbär är ett hett tips
God som varm, ännu godare som kall.
Efter otaliga försök fick Jani Malmberg sin morfarsfars strömming att smaka precis som den skulle – här är parlamentströmmingen
HP-såsen gör susen i den här strömmingsinläggningen.