Hoppa till huvudinnehåll

Po´ Man Jambalaya

Det går också att göra en vegetarisk Jambalaya av rätten genom att utesluta skinka och korv och ersätta med tärnad aubergine, squash och eventuellt morötter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Vegetarisk Jambalaya gör man genom att utesluta skinka och korv och ersätta med tärnad aubergine, squash och eventuellt morötter. För att erhålla röksmak tillsätts några droppar Hickory Liquid Smoke i steksmöret när grönsakerna fräses. De kryddor som används i rätten finns fortfarande inte i Finland i någon större utsträckning. Så småningom kommer de nog hit, fast vägen till Finland många gånger är lång. Ett fuskrecept på Creole Krydda – creolekrydda (som egentligen består av 38 olika örter) kan ni kanske klara er på till en början.

Hacka grönsakerna. Stek hälften av grönsakerna i smöret minst 20 minuter, men inte så de bränns. Krydda med creolekryddan. Fräs skinkan och korven . Krydda mede creolekryddan på dem – inte på korven om den är starkt kryddad!
Stek resten av grönsakerna.Krydda, häll på vattnet, tomaterna, vitlöken, lagerbladen , heta chilisåsen och ölen. Låt puttra under locka ca 15 minuter. Hit kan man förbereda i god tid!

Häll i riset, krydda med det sista av creolekryddan – koka upp, lägg på lock, lyft grytan från värmen och låt stå ca 15 minuter. Ställ tillbaka grytan och låt puttra ca 4 minuter. Ta åter grytan från värmen och låt stå utan lock i 10 minuter eller tills riset är mjukt. Servera. Drick öl till.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi