Hoppa till huvudinnehåll

Ravioli

Jamie Oliver tillreder hemgjord ravioli och ger tips om två olika fyllningar. Men experimentera gärna på där hemma.

Ingredienser

Anvisningar: 

Rör ihop mjöl, ägg och äggulor kraftigt eller kör allt till smulor i en matberedare. Knåda degen tills den blir mjuk och blank. Vira in den i plastfolie och låt den vila en halvtimme i kylskåpet. Dela degen i fyra bitar. Vira in tre av dem i plastfolie igen, så att de inte torkar. Kör degbiten igenom en pastamaskin tills den blir mycket tunn. Skär rektanglar av degen. De kan hålla sig i kylskåp ett par timmar, mjölade och med plastfolie över. Lägg 1 msk fyllning mitt på den ena halvan av pastaplattorna. Pensla alla fyra sidorna av plattan med vatten. Vik ihop pastaplattorna till små paket och pressa ihop kanterna runt om, så att luften trycks ut. Skär sedan rent kanterna med kaksporre eller kniv. Raviolin kokas i lättsaltat vatten i 2 minuter. Häll olivolja och riven ost över och servera.

Fyllning 1:
Potatisen kokas med vitlöksklyftorna. Låt potatisen ånga av i 2-4 minuter. Blanda gorgonzola och pecorino med potatis och vitlök och tillsätt smöret. Hacka krassen (eller rucolan) och lägg i den. Denna fyllning passar också bra som tillbehör till stekt fisk.

Fyllning 2:
När bönorna är spritsade kokas de en minut i vatten utan salt. Ricottan smulas ner i en skål, och bönorna hackas grovt. Blanda sedan i hackad mynta, och därefter salt, peppar, citron, olja och parmesan. Vänd blandningen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi