Hoppa till huvudinnehåll

Tempura - friterade grönsaker med dip

Tempura á la Jamie Oliver är en verkligen intressant bekantskap värd att prova på.

Ingredienser

Anvisningar: 

Rör ihop vinägern med sockret tills vätskan klarnar. Hacka koriandern och lägg i den. Skrapa fröna ur chilifrukten och hacka den fint. Hacka vitlöken fint och lägg i den. Salta och peppra.

Låt dippen vila i minst tio minuter. Frityrsmeten rörs ihop precis innan grönsakerna ska friteras och serveras. Blanda mjöl och iskallt vatten till en klimpig smet som är lite tjockare än ovispad vispgrädde.

Hetta upp oljan till 200-220°C. Vänd grönsakerna i smeten och skaka av överflödig smet innan grönsakerna sänks ner i oljan. Rör runt försiktigt så att grönsakerna inte fastnar i varann. Efter 2-3 minuter är de färdiga. Skaka av oljan försiktigt och lägg grönsakerna på flera lager hushållspapper. Salta.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi