Hoppa till huvudinnehåll

Thaikyckling med grön currypasta

En thai-inspirerad kycklingrätt som serveras med ris av den nakne kocken.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skär botten och toppen av salladslöken och ta bort det yttersta lagret. Skär botten och toppen av citrongräset och ta bort de yttersta bladen. Skär igenom citrongräset på längden och skär det i fyra bitar. Skala vitlöksklyftorna. Skala ingefärsbiten. Skär skalet av chilifrukterna och skär upp dem på längden. Skrapa ur fröna. Skär stjälken av limebladen och rulla ihop dem som en liten cigarr. Strimla sen bladen. Riv stjälkarna av basilikan. Krossa korian-derfröna grovt i en mortel. kör vitlök, ingefära och salladslök mycket fint i matberedaren. Salta och peppra.

Tillsätt koriandern och korianderfröna. Klyv limefrukten och pressa ner saften i matberedaren. Lägg i resten av örterna och häll i oljan. Kör i ett par minuter. Skär kycklingbrösten i sneda bitar. Marinera dem i ett par msk av cur-rypastan i minst 20 minuter. Hetta upp lite olja i woken/stekpannan. Lägg i kycklingköttet och stek i 2-3 minuter. Lägg i resten av currypastan. Efter en halv minut ska kokosmjölken i. Rör om. Koka upp och låt det hela puttra i 12-13 minuter tills köttet är mört. Smaksätt med limesaft, strimlad färsk kokosnöt, hackade pistaschnötter och färsk koriander.

Ångat ris
Koka önskad mängd ris i 4-5 minuter i saltat vatten. Häll av riset i ett durkslag och häll lite vatten i grytan. Lägg folie över riset och låt det ångkoka i 5 minuter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi