Hoppa till huvudinnehåll

Marinerad fläskkotlettrad

Den nakna kocken piffar upp fläskkotletter med fänkolsfrön och färska lagerblad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Krossa fänkålsfröna i en mortel. Klappa in dem på undersidan av steken. Riv vitlöken lätt i en mortel. Gnid in köttet med vitlöken. Vänd på steken så att svålen ligger uppåt. Hacka rosmarin grovt och gnid ner den i ritsorna. Lägg resten av rosmarinen, vitlöken och fänkålsfröna i en långpanna.
Häll i balsamvinäger så det täcker pannans botten.

Häll i lite olivolja. Riv lagerbladen grovt och lägg dem i botten på långpannan. Lägg ner steken med svålen uppåt i långpannan och låt den marinera i en halvtimme. Ta sedan upp den, och lägg nu de bortskurna benen i botten på långpannan.

Strö salt över stekens köttsida och över svålen. Lägg steken ovanpå benen. Värm ugnen till 250°C och sätt in steken. Sätt ner till 220°C efter 20 minuter. Sammanlagt ska kotlettraden stekas i en timme. Den serveras i skuren i tunna skivor som läggs i pitabröd. Häll skyn från långpannan över skivorna innan de serveras.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi