Hoppa till huvudinnehåll

Marinerade fläskkottletter med potatis

Grillad nöt med bacon och pepparost
Grillad nöt med bacon och pepparost Bild: YLE/Strömsö kråkbär

Stekta fläskkotletter med den nakne kockens marinad och tillhörande sås. Smaskens!

Ingredienser

Skär bort de hårdaste timjanstjälkarna, hacka bladen och stöt de mjukare stjälkarna ihop med salt i en mortel. Krossa den oskalade hela vitlöken lätt i morteln. Lägg ett par tunna breda remsor citronskal i morteln och pressa ner citronjuicen i den. Häll i lite olivolja och stöt allt lätt.

Täck kotletterna med marinaden i en långpanna. Skär citro-nerna i bitar och lägg i dem. Massera in marinaden i köttet. Marinera kotletterna ett par timmar. Skär potatisen i centimetertjocka skivor och lägg i dem. Dela palsternackorna och päronen i 4 delar och blanda ner dem i marina-den. Lägg kotletterna ovanpå. Stek allt i 225-250 graders ugn i en timma.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi