Hoppa till huvudinnehåll

Pastafjärilar med pinjenötter och savoykål

jamie oliver
jamie oliver Bild: EPA / Sören Stache jamie oliver

En enkel men god pastarätt som kan tillredas med antingen pancetta eller bacon.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka upp pastavattnet. Salta i det. Tärna pancetta/bacon och bryn det lätt i olivolja. Lägg i pinjenötterna, rör så att de rostas jämnt. Tillsätt vitlöksklyftan och dra ner värmen. Koka pastan. Skär bort stocken ur savoykålsklyftan. Skiva kålbladen fint. Fräs dem en stund ihop med pancettan, pinjenötterna och vitlöken. Lägg i en rejäl klick smör, sätt lock på kastrullen och ångkoka.

Skär mozzarellan i centimeterstora tärningar, riv parmesanosten. När pastan är färdigkokt, häll av den i en sil, men spara lite av vattnet. Blanda ner mozzarellan och parmesanosten i pancettan och kålen. Blanda sen i pastan ihop med ett par msk av kokvattnet. Strö parmesan över och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi