Hoppa till huvudinnehåll

Ugnsstekt kyckling med potatis och rotselleri

En saftig ugnsstekt kyckling som blir extra läcker tack vare kryddsmöret som breds ut under skinnet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 220°C. Hacka parmaskinka, citronskal och vitlök fint och blanda allt i en skål. Repa av timjan-bladen, hacka dem grovt. Salta och peppra, knåda in smöret.

Lossa försiktigt bröstskinnet på kycklingen nerifrån och upp. Pressa in kryddsmöret under skinnet. Gör djupa skåror i kycklinglåren och täck dem med resten av smöret. Stek kycklingen i ugnen i 20 min.

Koka under tiden potatisen i 10 min. Skär sen potatisen och sellerin i stora bitar. Blanda allt i en skål med lite olivolja, salt, peppar, hela vitlöksklyftor och timjankvistar. Fördela blandningen jämnt runt kycklingen. Stek allt i 40 min. till. Låt sen vila i 10-15 min.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi