Hoppa till huvudinnehåll

Persikokaka

En härligt fruktig kaka som serveras nybakt med kylskåpskall vaniljsås.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 175°C. Klyv persikorna och ta ur kärnan. Häll socker och vatten i en kastrull och lägg i persikorna. Slitsa upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i kastrullen, värm till kokpunkten. Sjud i 5 min. under lock tills lagen tjocknar.

Rör smör och socker poröst i en skål. Tillsätt äggen och vispa allt pösigt. Blanda bakpulvret och saltet med mjölet och rör ner det.

Smörj ett ugnsfast fat med smör och strö lite socker i botten. Häll frukten och sockerlagen i formen. Fördela kaksmeten mellan persikorna. Grädda kakan i 175°C ugn i ca 45 min. Serveras med vaniljsås.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi