Hoppa till huvudinnehåll

Sellerisallad med granatäpple och getost

Vem har sagt att selleri inte kunde göra en utmärkt bas till salladen? I alla fal inte någon som smakat på denna delikata sallad!

Ingredienser

Anvisningar: 

Ta bort de yttre, träiga stjälkarna på stjälksellerin. Skär av de späda gula bladen och hacka dem grovt. Skala av yttersidan och botten på selleribunten med en potatisskalare. Skiva den övre halvan på tvären och den undre på längden. Lägg de späda bladen, de skivade stjälkarna och botten i en skål.

Skala rotselleriknölen och skiva den så fint som möjligt med potatisskalaren. Skär bort de grövsta stjälkarna på persiljan och hacka resten grovt. Blanda ner allt i skålen med salt, peppar, olivolja och pressad citron. Bred sen ut salladen på ett stort fat lite snyggt. Klyv granatäpplet, pilla ut kärnorna och strö dem över salladen. Skär bort skorpan på getosten och smula osten över salladen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi