Hoppa till huvudinnehåll

Sorbet på passionsfrukt och Campari

En fräsch efterrätt i vuxen smak. Går också bra att smaksätta med Rozzano Bitter om man vill ha en alkoholfri variant.

Ingredienser

Anvisningar: 

Förbered så här: ställ in en tom porslinsform i frysen 1-2 timmar.

Hetta upp sockret och vattnet i en kastrull och låt lagen koka i 3 min. Ställ den att svalna. Passionsfrukterna är mogna då de är skrynkliga. Klyv passionsfrukterna och skrapa ner fruktkött och kärnor i en skål. Vispa så att saften frigörs från kärnorna.

Blanda fruktmassan och Camparin med den kalla sockerlagen i kastrullen. Pressa hälften av den blandningen genom en sil ner i skålen. Kasta kärnorna. Blanda ner den andra hälften (med kärnor i) i skålen.

Häll sorbeten i det "frysta" fatet och ställ det i frysen igen. Ta ut sorbeten efter 1 tim. och vispa in luft i den. Ställ tillbaks i frysen tills den ska serveras.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi