Hoppa till huvudinnehåll

Akademens strömmingslåda

Strömming som fångats.
Strömming Strömming som fångats. Bild: YLE/Nora Engström käldinge

En enkel och hederlig strömmingsrätt smaksatt med romkräm och chili. Dennis Holmlund och Markus Perret kockar under ledning av hushållsläraren Maria Hackzell.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skär potatis och purjolök i skivor och varva i en ugnsfast smord form. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.

Lägg filéerna med skinnsidan ner och bred en klick av fyllningen på varje filé. Rulla ihop strömmingen och lägg rulladerna tätt tillsammans på potatisbädden. Strö över skorpsmulor, droppa över lite smält margarin och sätt lådan i 225°C ugnsvärme i 10 min.

Vispa samman grädde och chilisås, ta lådan ur ugnen och häll gräddblandningen över strömmingen. Grädda ytterligare 20 min. Servera med ett fräscht råkostfat.

Kockar: Dennis Holmlund och Markus Perret
Handledare: Hushållsläraren Maria Hackzell

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi