Hoppa till huvudinnehåll

Caschewkyckling

En delikat och mättande kycklingrätt som serveras på en bädd av sallad och ris.

Ingredienser

Anvisningar: 

Blanda marinaden i en skål. Skär broilerfiléerna i tjocka strimlor. Lägg ner köttbitarna i marinaden. Blanda ordentligt, så att det kommer marinad runt varje bit. Låt stå i kylen 3-4 timmar.

Ta sedan fram köttet och låt det bli rumsvarmt. Gör under tiden i ordning de grönsaker som skall serveras till. Strimla en del av purjon och skär resten på snedden på orientaliskt vis. Strimla paprikorna.

Stek först nötterna i wok med en aning olja. Nötterna skall få lite färg. Ta upp dem så länge och fräs sedan paprika, bambuskott och purjo. (Böngroddar skall inte fräsas). Ta upp dem och fräs broilerbitarna i 3 omgångar. Lägg sedan tillbaka alla broilerbitar och låt dem steka i ytterligare 5-10 min.

Lägg i grönsakerna och låt dem steka med en tid. Lägg nu i cashewnötterna och chilin som man strimlat efter att först ha skårat dem och tagit ut kärnorna. Var försiktig med den röda chilin! Den är jättestark, fungerar mest som dekoration. Strö över strimlade salviablad och servera rätten på salladsbädd med jasminris till.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi