Hoppa till huvudinnehåll

Kräftkok

Detta kan varmt rekommenderas när kräftorna är dyra och man tycker att de djupfrysta är hårdskaliga och besvärliga.

Ingredienser

Anvisningar: 

Detta kan varmt rekommenderas när kräftorna är dyra och man tycker att de djupfrysta är hårdskaliga och besvärliga. Helst skall kräftorna vara kokta på cajunvis, men om de är nordiskt dillsmakande så bör de åtminstone sköljas av ordentligt.

Koka upp vatten i stor gryta, gärna utomhus. Krydda med crab boil, vitlökar och citroner i bitar. Häll i potatisen. Häll i lök och majs då halva koktiden återstår för potatisen.

Häll i kräftorna då allt är mer eller mindre färdigkokt. Låt kräftorna hettas upp och dra åt sig av kryddsmaken. Häll ut alltsammans på ett bord täckt med tidningspapper.

Låt gästerna doppa räkstjärtarna, potatis, majs och lök i två goda såser: Oyster and garlic-sås och cocktailsås. Drick öl direkt ur flaska. Spela cajunmusik och dansa!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi