Hoppa till huvudinnehåll

Tandoorilax

En exotisk och eldig tandoorilax. Laxen har marinerats i en typisk indisk tandorimarinad över natten och sedan tillretts i ugn.

Ingredienser

Anvisningar: 

En exotisk och eldig tandoorilax. Laxen har marinerats i en typisk indisk tandorimarinad över natten och sedan tillretts i ugn. Tandorilaxen går också bra att grilla. Laxen kan till exempel serveras som förrätt tillsammans med melontzatziki.

1. Skär laxen i smala portionsbitar och trä varje portionsbit på ett blötlagt grillspett genom att vecka ihop bitarna.

2. Rada spetten i en form. Blanda allt utom oljan till en marinad. Häll på marinaden så att den täcker laxen och låt marinera några timmar eller över natten. Vänd gärna på laxen då och då.

3. Sätt ugnen på grill och hög värme. Lägg laxspetten på en plåt med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och pensla dem med olja. Grilla dem ca 10 minuter i ugnen. Vänd dem så att de får jämn brun färg.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi