Hoppa till huvudinnehåll

Dill- och lökbrässerad abborre

Michael Björklunds första gång som kock i Strömsököket resulterar i en härligt gräddig och god lökbrässerad abborrfilé som smälter i munnen och ett frasigt lantbröd.

Ingredienser

Anvisningar: 

En härligt gräddig och god lökbrässerad abborrfilé som smälter i munnen. Dessutom är detta en snabblagad rätt som Michael brukar laga både till vardag och fest. Servera abborren tillsammans med t ex en ordentlig skiva grillat lantbröd.

1. Avlägsna eventuella ben från abborrfilén och vik den på mitten.

2. Panera filéerna i mjöl och stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör i en stekpanna. Tag bort abborrfiléerna från stekpannan, rengör pannan och stek rödlöken och den gula löken i lite smör i pannan tills den är mjuk.

3. Lägg sedan i den stekta fisken tillsammans med löken och häll på grädde och mjölk. Låt blandningen småputtra tills den fått en smidig konsistens. Tillsätt till sist skuren purjolök och skuren dill, smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi