Hoppa till huvudinnehåll

Grillat lantbröd

Härligt nybakat lantbröd som grillats passar bra som tillägg till t.ex. dill och lökbrässerad abborre.

Ingredienser

Anvisningar: 

Härligt nybakat lantbröd som grillats passar bra som tillägg till t.ex. dill och lökbrässerad abborre.

1. Värm degspadet dvs mjölk och smör till ca 40ºC. Lös upp jästen i degspadet.

2. Tillsätt salt, socker och grahamsmjöl. Rör sedan i vetemjölet så degen får en fin och fluffig konsistens. Spara lite av vetemjölet.

3. Låt degen jäsa i en timme under bakduk. Knåda sedan i resten av vetemjölet. Dela upp degen i två bitar och lägg dem i två smorda formar. Låt dem jäsa ca 30 minuter.

4. Skär några snitt i ytan på bröden, pensla bröden med vatten. Strö över lite grahamsmjöl och grädda bröden i 200°C ca 30 minuter. Tag ut bröden ur ugnen och låt dem vila.

5. Skär upp tjocka (ca 2 cm) skivor av lantbrödet och rosta dem i en het stekpanna tills de fått en fin brun färg. Servera den grillade brödskivan som tillägg till t.ex. fisk.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi