Hoppa till huvudinnehåll

Pilgrimsmusslor med sparris

Smaken av musslor och sparris kompletterar varandra perfekt i denna delikata rätt av den nakna kocken.

Ingredienser

Anvisningar: 

Bryt av den nedre träiga biten på sparrisen. Koka sparrisen och purjon ett par min. i saltat vatten. Bryn dem i olja i teflonstekpanna (i omgångar, bara ett lager lök åt gången). Salta och peppra. Lägg dem i en skål, repa över hälften av örterna.

Skär ett litet rutmönster i varje mussla. Salta och peppra på båda sidor och strö på lite "fem kryddor". Stek dem i olja två minuter på ena sidan, 1 min. på den andra. Strö över resten av örterna, lägg i två stora klickar smör, pressa citron över. Lägg upp musslorna ovanpå sparrisen och purjon. Häll skyn över och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi