Hoppa till huvudinnehåll

Svamppasta med sås finlandaise

En härlig svamppasta med en kall ostsås som Harriet gärna bjuder på efter en dag i svampskogen.

Ingredienser

Anvisningar: 

En härlig svamppasta med en kall ostsås som Harriet gärna bjuder på efter en dag i svampskogen. Till svamppastan kan du använda vilka svampar och rotfrukter som helst. Den jättegoda kalla ostsåsen passar bra till alla typer av pasta.

1. Börja med att laga såsen. Mixa persilja, basilika, vitlök och valnötskärnor i en matberedare. Blanda sedan i gräddfil och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

2. Koka skruvpastan i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.

3. Tvätta och skala rotsakerna och strimla dem sedan i fina strimlor eller riv dem grovt på ett rivjärn.

4. Ansa och förväll skogssvampen. Finhacka svampen och fräs den i smör i en stekpanna.

5. Fräs sedan rotsakerna några minuter i olja i en stekpanna.

6. Häll bort vattnet av pastan. Blanda sedan ihop pasta, svamp, rotsaker samt finhackade örtkryddor. Smaka av med salt och peppar.

7. Servera den varma pastan med den kalla såsen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi