Hoppa till huvudinnehåll

Crème brûlée med choklad

Den klassiska efterrätten crème brulée i Jamie Olivers tappning med choklad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Klyv vaniljstängerna och skrapa fram fröna. Hacka stängerna. Låt frön och stänger sjuda i mjölken och vispgrädden i 5 min.

Lägg äggulorna i en skål (som sen ska kunna rymmas i kastrullen) och vispa dem pösiga med sockret och kakaon. Häll vaniljgrädden långsamt i smeten under omröring.

Värm ugnen till 150°C. Häll 3 cm vatten i den tomma kastrullen, låt det sjuda upp och sätt ner skålen med krämen. Låt krämen sjuda långsamt under omröring i 5 min. Sila bort vaniljstångsbitarna.

Ställ fyra ugnsfasta portionsformar i en långpanna och fördela chokladbitarna i dem. Häll smeten i formarna. Fyll långpannan med vatten upp till halva formarna. Grädda i ugnen 30-45 min. Krämen ska vara "gungig" mitt i.

Låt svalna, strö socker över och bränn av med en liten blåslampa eller under ugnsgrillen (passa noga!).

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi