Hoppa till huvudinnehåll

Ugnsstekt anka

En saftig och god rätt på anka med raberber av Jamie Oliver.

Ingredienser

Anvisningar: 

Värm ugnen till 180°C. Salta och peppra ankorna in- och utvändigt.

Riv hälften av ingefäran och rabarbern grovt. Blanda det rivna i en skål med vitlöken, rödlöken och hälften av salvian och stoppa den fyllningen i ankorna.

Stek dem i långpanna i en timme. Sätt ner värmen till 150°C och stek färdigt i 1½ timme. Häll av fettet några gånger under stekningen. Ankorna är klara när benen går att lossa. Låt dem vila och laga såsen:

Häll bort fettet. Ta fyllningen ur ankorna och lägg den i långpannan. Värm pannan på låg värme på spisen och häll på vinet. (Det kan flamma upp!) Häll i buljongen, rör om så att allt lossnar och låt såsen koka ihop. Sila.

Skiva resten av ingefäran tunt och stek den hastigt i teflonpanna. Lägg i resten av rabarbern och salvian. Fräs upp och strö allt över ankorna. Häll över såsen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi