Fyllda paprikahalvor kryddade med rosmarin, vitlök och timjan.
Ingredienser
- 400 gram (g) lammfärs
- 1 st ägg
- 2 matsked (msk) potatismjöl
- 1.5 deciliter (dl) buljong
- 1 matsked (msk) soja
- 2 klyfta vitlök
- 1 tesked (tsk) timjam
- 2 matsked (msk) gräslök
- gul paprika
- rosmarin
- schalottenlök
- 0.35 liter (l) rödvin
Anvisningar:
Förväll gula paprikahalvor några minuter. Blanda färsen av alla ingredienser. Fyll paprikahalvorna med färsen , lägg dem i ugnsform, pensla med olja och strö på rosmarinen.
Placera lökarna mellan paprikahalvorna (det skadar inte att lätt förvälla dem först, de blir ganska hårda annars). Häll på rödvinet och stek i ca 30 minuter i ugn som först är inställd på 200°C och efter ungefär halva tiden sänks till 175°C. Passar med bondbönssallad.
Marguerite Walfridson
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi