Hoppa till huvudinnehåll

Jennys äppelpaj

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.

Ingredienser

Anvisningar: 

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.

1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.

2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.

3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på äppleklyftorna och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175°C tills den får en fin färg, ca 20 minuter.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi