Hoppa till huvudinnehåll

Engelsk fruktkaka

En underbar kaka till julen som håller länge och helst skall få mogna någon vecka! Ät den i tunna skivor för den är mycket mäktig...

Ingredienser

Anvisningar: 

En underbar kaka till julen som håller länge och helst skall få mogna någon vecka! Ät den i tunna skivor för den är mycket mäktig...

Halvera körsbären, hacka dadlarna/fikonen. Lägg all frukt att dra i alkoholen och körsbärsspadet minst två timmar, gärna över natten. Täck över bunken de står i!

Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och blanda i äggen, ett i sänder. Blanda mjöl, kryddor och kakao. Hacka hasselnötterna grovt och blanda i. Rör ner frukten så den blir väl mjölad runt om. Häll mjölblandningen i äggsmeten.

Häll i smord, bröad sockerkaksform (1½-2 liter) och grädda längst ner i ugnen på 175°C knappa två timmar. Låt svalna i formen, packa in i folie óch förvara svalt.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet