Hoppa till huvudinnehåll

Papadam/Poppadum

Papadam görs på linsmjöl eller rismjöl och hirsmjöl och smaksätts ibland med hel spiskummin.

Ingredienser

Anvisningar: 

Papadam görs på linsmjöl eller rismjöl och hirsmjöl och smaksätts ibland med hel spiskummin. Dessa tunna små kex tillverkas i regel i fabriker och exporteras över hela världen och säljs i förpackningar om ca 30 stycken. Följ anvisningen på förpackningen eller gör så här:

Värm olja i en tjockbottnad kastrull. Använd så mycket olja att det tunna Papadam brödet kommer att täckas helt av olja.

Doppa sedan ner en brödbit åt gången i den heta oljan. Fritera dem några sekunder tills de pöser upp och blir stora och krispiga. Använd hålslev. Servera till exempel tillsammans med krämig linsdipp.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi