Hoppa till huvudinnehåll

Fläskkotlettrad med persikor

En läcker kötträtt som garanterat kommer att få det att vattnas i munnen på dig.

Ingredienser

Anvisningar: 

Värm ugnen till 220°C. Skär ett rutmönster på kotlettradens ovansida. Skär upp en lång "ficka" på undersidan, ca 7 cm djup.

Hacka hälften av timjan ihop med en vitlöksklyfta. Knåda ihop hacket med smöret, 1 burk hackade persikor, salt och peppar. Tryck ner kryddsmöret längs fickan. Lägg baconskivorna tvärs över fickan och bind upp kotlettraden.

Flytta köttet med ovansidan uppåt till en långpanna. Lägg de andra persikohalvorna, resten av vitlöksklyftorna och timjan runt köttet. Häll ett glas vitt vin i botten. Stek i ca 1 tim.

Lägg köttet och persikorna på en tallrik i 15 min. Häll bort det mesta av fettet ur långpannan, mosa vitlöksklyftorna och vispa ner mjölet. Häll i 1 glas vin och 1 glas vatten. Sjud upp såsen i några minuter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi