Sagolika små aptitretarpizzor som kommer att göra succé bland gästerna.
Ingredienser
- 500 gram (g) tomat- Tomatsås
- 2 klyfta vitlök- Tomatsås
- 2 matsked (msk) olivolja- Tomatsås
- 2 tesked (tsk) oregano- Tomatsås
- 1 kilogram (kg) specialvetemjöl- Pizzadeg
- 1 tesked (tsk) salt- Pizzadeg
- 5 deciliter (dl) vatten- Pizzadeg
- 1.5 paket torrjäst- Pizzadeg
- mozzarella
- basilika- färsk
Anvisningar:
Skär av sidorna på tomaterna. Ta inte med kärnhusen. Hacka tomatköttet, lägg det i dubbelt hushållspapper och krama ur vätskan. Salta och svartpeppra. Häll på olivoljan och blanda.
Häll ut allt mjölet på bakbordet, gör en grop i mjölet och häll i vattnet. Strö torrjästen, saltet och sockret i vattnet. Blanda först försiktigt med en gaffel, knåda sedan i 2-3 min.
Dela degen i 10 delar, mjöla dem och kavla ut dem tunt. Lägg varje pizza på en bit alfolie. Strö tomathacket över pizzan, lägg på små bitar mozzarellaost och riven färsk basilika. Grädda pizzan högt upp i ugnen direkt på ugnsgallret i 250°C.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi