Hoppa till huvudinnehåll

Julglassbomb (Cassata)

En magnifik efterrätt med hackad frukt, körsbär, choklad och kaffe.

Ingredienser

Anvisningar: 

Lägg smörat bakpapper i botten på 2 tårtformar. Vispa socker och smör till det blir pösigt. Tillsätt äggen, bakpulvret, vetemjölet och kakaon. Blanda väl och fördela i de två formarna. Grädda i 7-8 min. i 180°C.

Stjälp upp bottnarna medan de är varma och skär den ena i 8 "tårtbitar".

Blanda ricotta och socker i matberedare. Häll upp i en skål, rör i den hackade frukten, körsbären, chokladen, mandelspånen och kaffet. Vispa äggvitorna till skum och vänd ner dem i smeten.

Klä in en rundbottnad skål med en stor bit plastfolie och passa in de 8 kakbitarna i skålen. Skvätt lite likör över dem, häll sen i ricottasmeten.

Lägg den andra (hela) kakbotten ovanpå, skvätt på mera likör och tryck ner botten med en tallrik. Frys in bomben i minst 4 timmar. Sikta kakao över före servering.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi