En smaskig kyckling fylld med potatis och bl.a. palsternacka.
Ingredienser
- 4 st portionskyckling
- 500 gram (g) potatis
- 500 gram (g) palsternacka
- salvia- färsk
- 12 klyfta vitlök
- 12 skiva bacon
- olivolja
Anvisningar:
Skala, klyfta och koka potatisen ihop med vitlöken. Skala och klyfta palsternackorna i smala klyftor. Blanda den kokta potatisen och de råa palsternackorna med olivolja och salvia i en skål. Salta och peppra. Fyll kycklingarna med potatisklyftor och vitlöksklyftor. Bind upp dem.
Lägg kycklingarna bredvid palsternacksbitarna och resten av potatisbitarna i en långpanna. Stek i 225°C i 30 minuter. Täck sedan kycklingarna med baconskivorna och stek i 15 minuter till. Servera med förvälld hel spenat eller mangold.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi