Hoppa till huvudinnehåll

Champagnesorbet

En läskande hallonsorbet som kocken Michael Björklund serverar tillsammans med honungsbakelser med brinnande äpplen.

Ingredienser

Anvisningar: 

En läskande hallonsorbet som kocken Michael Björklund serverar tillsammans med honungsbakelser med brinnande äpplen.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär upp vaniljstången på längden.

Koka vaniljstång, vatten, socker och sirap tills 2/3 återstår. Avlägsna vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i blandningen. Tillsätt hallonpuré och champagne, rör om.

Lägg blandningen i frysen och låt sorbeten frysa i två timmar. Kör den sedan i en matberedare tills den är en jämn massa. Frys sorbeten ytterligare två timmar.

Kör sorbeten en gång till i matberedaren just innan den ska serveras.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi