Hoppa till huvudinnehåll

Honungsbakelse med brinnande äpplen

Kocken Michael Björkunds recept på enkla honungsbakelser av smördeg med flamberade äpplen.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kocken Michael Björkunds recept på enkla honungsbakelser av smördeg med flamberade äpplen. Servera tillsammans med champagnesorbet.

Dela smördegsplattan i fyra delar. Pensla dem med smält smör och honung och strö över kanel. Baka bakelserna i ugn i 175°C tills de fått en gyllenbrun färg.

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Stek dem i smör i en panna tills de är något mjuka. Tillsätt sedan Cognac eller Calvados och låt alkoholen brinna ur.

Strö till sist över lite socker och den hackad choklad. Toppa honungsbakelsen med brinnande äpplen och med champagnesorbet. Häll till sist över lite Calvados eller Cognac.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi