Hoppa till huvudinnehåll

Rörmokarens fisksås

En kryddstark fisksås av sej som passar till potatis, pasta och ris.

Ingredienser

Anvisningar: 

Töm innehållet i musselburken i en varm stekpanna. När fettet bubblar lägger du till fiskbitarna och låter dem stekas tills de har en vacker yta. Om du har en mycket stor panna kan du tillsätta aningen smör så att fisken inte brinner fast.

Tillsätt kokosmjölken. Vi valde en sort med reducerat fettinnehåll eftersom kokosmjölken är mycket fet. Krydda med röd currypasta. Observera att den är mycket stark så var försiktig! Salta.

När fisken känns genomkokt tillsätter du räkorna och eventuell kapris. Vill man ha ännu mera havsdjur kan du tillsätta t.ex. surimi i bitar eller bäckfiskbitar.

Servera med ris, pasta eller potatis. Vi valde vanliga snabbmakaroner.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi