Soppan blir bäst om den görs dagen innan den skall serveras.
Ingredienser
- 2 st morot
- 2 st palsternacka
- 0.5 st selleri
- 2 st persiljerot
- 3 st schalottenlök
- 3 klyfta vitlök
- 2 st lagerblad
- 2 st stjärnanis
- 0.5 matsked (msk) timjam- torkad
- 3 deciliter (dl) vitt vin
- 2.5 liter (l) vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
Anvisningar:
Skala rotfrukterna och schalottenlökarna och skär ner i mindre bitar. Platta till vitlöksklyftorna med en kniv.
Sätt på en rymlig gryta på spisen. Fräs rotfrukterna, löken och kryddorna i olivolja i grytan. Häll på vinet, vattnet och buljongtärningen.
Låt stå och småkoka i ca 1 timme tills soppan har fått en bra smak. Smaksätt med salt och peppar. Soppan blir bäst om den görs dagen innan den skall serveras.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi