Hoppa till huvudinnehåll

Tunnbrödsmacka

Tunnbröd fyllda med potatissallad och parmaskinka.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka upp mandelpotatisen med grovsaltet (ca 1 dl salt per liter vatten) och dra den sedan från värmen. Låt den stå i vattnet under lock tills den är färdig så undviker du att den kokar sönder.

Skala mandelpotatisen när den har svalnat. Är skalet skrubbat behöver potatisen inte skalas. Dela ner den i mindre bitar. Blanda potatisen med persiljan, löken, olivoljan och skalet från en ½ citron. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.

Bred tunnbröden med smör. Fördela skinkan och mandelpotatisen på tunnbrödet. Potatisen smakar bäst om den är ljummen. Lägg en klick senapscrème på toppen. Servera mackan till grönsakssoppan.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi