Hoppa till huvudinnehåll

Plättar med stekta äpplen och rosmarinhonung

Kryddiga, smörstekta plättar med gyllenbruna äppelklyftor och varm honung.

Ingredienser

Anvisningar: 

Blanda alla torra ingredienser till plättarna i en skål.

Blanda äggulorna, ägget, crème fraichen, mjölken och det smälta smöret i en annan skål. Vispa ihop allt till en slät smet. Blanda ner apelsinskalet och låt smeten svälla ca 1 timme. (Det går att använda smeten direkt utan att den sväller). Stek i plättjärn med lite smör.

Skär ner äpplena i klyftor. Sätt på en stekpanna på spisen och låt smöret smälta i pannan. Stek äpplena och strö över sockret. Äpplena ska bli gyllenbruna. Smält honungen med rosmarinen på spisen eller i microvågsugnen. Servera!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi