Hoppa till huvudinnehåll

Caesarsallad med stekt kycklingbröst

Tina serverar den klassiska salladen med stekt kyckling och knaprigt bacon.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sås:
Vispa äggulorna och senapen med en elvisp. Häll i matoljan lite i taget precis som till majonnäs. Blanda i crème fraichen. Stek vitlöksklyftorna i lite olja tills de är gyllenbruna. Finhacka sardellerna och de brynta vitlöksklyftorna. Blanda ner sardellerna, vitlöken och parmesanen i majonnäsen. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.

Sallad:
Skär baconet i mindre bitar. Stek det knaprigt och låt det sedan rinna av på papper. Plocka och skölj romansalladen. Finhacka schalottenlöken.

Skär bort kanterna på brödet och dela det i tärningar. Stek brödtärningarna knapriga tillsammans med de "tillplattade" vitlöksklyftorna i smör i en stekpanna. Bryn kycklingbrösten och efterstek dom på svag värme eller baka dom färdigt i ugnen på 110 grader tills innertemperaturen är 60-62°C.

Blanda salladen med schalottenlöken, baconet, brödkrutongerna och lite av såsen. Smaksätt med salt och peppar. Skär kycklingbrösten i bitar och lägg upp på tallrikar. Fördela salladen ovanpå. Servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi